Wat werken in de horeca voor jou kan betekenen

geplaatst op 04 april 2023

Een tweede baan in de horeca heeft je veel te bieden op professioneel gebied. Maar ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, mentale én fysieke gezondheid heeft een tweede baan in de horeca jou veel te bieden. Om je een idee te geven wat deze voordelen zijn, hebben we er…

Carrièretips

Een tweede baan in de horeca heeft je veel te bieden op professioneel gebied. Maar ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, mentale én fysieke gezondheid heeft een tweede baan in de horeca jou veel te bieden. Om je een idee te geven wat deze voordelen zijn, hebben we er hieronder 6 voor je op een rijtje gezet. 

1: Sociale vaardigheden

Je hebt veel sociaal contact. Je komt continu in aanraking met (onbekende) mensen. Hierdoor train je je sociale vaardigheden. Je leert voor je gasten een open en gastvrije houding aan te nemen om hen een positieve ervaring te bieden. Je leert steeds beter aanvoelen wanneer jouw gasten wel (of juist niet) je hulp nodig hebben. Je verbetert dus ook je non-verbale communicatie. En natuurlijk werk je samen met collega’s. Gezellig en leerzaam.

2: Fysiek bezig

Werken in de horeca biedt je een gratis work-out. Je bent constant in de weer; je staat altijd en bent veel aan het lopen. Mede door het tekort aan werknemers in de horeca, ben je vaak verantwoordelijk voor een grotere groep gasten. Tegelijkertijd heb je een verscheidenheid aan taken. Deze fysieke taken kunnen je energie geven, zeker als compensatie voor bijvoorbeeld een ‘droge kantoorbaan’.

3: Gezellige sfeer.

Als horecamedewerker ben jij medeverantwoordelijk voor een gezellige sfeer. Wanneer je die creëert, trek je automatisch (meer) leuke gasten aan. Die gezelligheid maakt ruimte voor luchtige en leuke gesprekken met zowel je collega’s als je gasten. Ook dat geeft jou weer energie en maakt dat je met superveel plezier naar je werk gaat.

4: Passend bij jouw lifestyle.

Er is een groot tekort aan medewerkers in de horecasector. Hierdoor kun je op veel plekken aan de slag en kun je de locatie kiezen die perfect aansluit op jouw wensen. Dat gezellige koffietentje op de hoek? Of dat hard-rock café in de stad. Een baan in de horeca hoeft dus niet te betekenen dat je op zaterdagavond niet meer bij je vrienden kan zijn. Door te gaan werken in je stamkroeg, of op je favoriete evenementen, kun je toch overal bij zijn.

5: Flexibele uren

De horecasector is open van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Dit betekent dat je als medewerker op veel verschillende momenten kan werken. Je kunt diensten vinden die passen bij jouw agenda en levensstijl.

Heb je ‘s avonds altijd de kinderen? Dan is een ochtenddienst misschien het handigste. Word je gek van elke avond op de bank zitten en heb je de mogelijkheid om ‘s ochtends uit te slapen? Dan is een avonddienst misschien meer iets voor jou. Bespreek gewoon de mogelijkheden met je potentiële nieuwe werkgever.

6: Toekomstperspectief.

Een baan in de horeca biedt toekomstperspectief. Je leert hard werken, verbetert je communicatieve vaardigheden en ontwikkelt een hands-on mentaliteit. Door de hoge werkdruk heb je vaak te maken met een steile leercurve. Je leert omgaan met klanten en hoe je het beste om kan gaan met kritiek. Hierdoor leer je denken in oplossingen. Je wordt vindingrijker, flexibeler en stressbestendiger. Dit zijn allemaal eigenschappen die goed staan op je cv.

Een tweede baan in de horeca biedt je dus heel veel mogelijkheden voor nu en in de toekomst. Ben je geïnteresseerd? Check dan eens het aanbod op onze site.

Artikel delen?