Vergroot je kansen met een tweede baan

geplaatst op 06 januari 2023

Meer geld, meer ervaring én meer avontuur.

Meer geld, meer ervaring én meer avontuur. Elke dag naar hetzelfde kantoor met dezelfde mensen waar je van 9 tot 5 elke dag hetzelfde doet. Het is de werkelijkheid voor de meerderheid van de werkende mensen. Maar waarom gun je jezelf niet wat meer avontuur, inspiratie en, als we toch…

Nieuws

Meer geld, meer ervaring én meer avontuur.

Elke dag naar hetzelfde kantoor met dezelfde mensen waar je van 9 tot 5 elke dag hetzelfde doet. Het is de werkelijkheid voor de meerderheid van de werkende mensen. Maar waarom gun je jezelf niet wat meer avontuur, inspiratie en, als we toch bezig zijn, wat meer geld?! In dit artikel lees je welke voordelen een tweede baan je kan opleveren.

Het is niet iets wat we meekrijgen van huis uit of wat gestimuleerd wordt vanuit een beroepsopleiding: een tweede baan. Daardoor is het dus niet iets dat snel als carrièreoptie wordt gezien. Toch begint het de laatste jaren duidelijk te worden dat de behoefte naar het verbreden van kansen, het verder ontwikkelen van talenten en het verhogen van inkomen groeit. Een tweede baan biedt dan in ieder opzicht een oplossing.

We moeten daarvoor echter eerst allemaal een beetje af van de traditionele waarden die we aan werken hebben gekoppeld. Dat het alleen respectabel is als je 20 jaar voor dezelfde baas werkt. Of dat je vooruitgang alleen kan meten in het aantal promoties dat je hebt gehad. Van de gedachte dat het hebben van meerdere banen je focus en productiviteit verlaagd.

Mensen die kiezen voor een tweede baan doen dat heel bewust. Ze hebben juist focus en een doel dat leidt tot een hoge productiviteit. Dus laat je niet tegenhouden door ouderwetse denkbeelden maar ga ervoor. Maak een plan en stel je eigen doelen vast. Wat zou je willen bereiken of willen leren? Hoeveel tijd wil je daarin investeren en hoeveel geld heb je nodig om thuis de schoorsteen rokende te houden? Ga vervolgens op zoek naar jouw ideale tweede baan. Op SecondJob kun je in contact komen met honderden werkgevers die, net als jij, de meerwaarde snappen van deze nieuwe manier van werken.

Artikel delen?