Ondernemen én werken in loondienst?

geplaatst op 04 november 2022

Ben of ken jij een startend ondernemer die wel wat extra inkomsten kan gebruiken? Lees dan even verder. Bij SecondJob helpen we mensen die niet bang zijn om hun mouwen op te stropen namelijk graag een handje!  Je hebt een goed idee, je werkt het uit, je schrijft je in…

Carrièretips

Ben of ken jij een startend ondernemer die wel wat extra inkomsten kan gebruiken? Lees dan even verder. Bij SecondJob helpen we mensen die niet bang zijn om hun mouwen op te stropen namelijk graag een handje! 

Je hebt een goed idee, je werkt het uit, je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel en zo ben je ineens zelfstandig ondernemer. Maar dat is natuurlijk pas het begin van het avontuur. Voor je bedrijf echt helemaal up-and-running is, moet er nog een hoop gebeuren en dat kost tijd. Ondertussen moet er natuurlijk wel gewoon brood op de plank komen. Het is daarom helemaal niet ongebruikelijk dat startende ondernemers een tweede baan nemen om een stabiel inkomen te genereren. 

Geen 9-tot-5 maar 8-tot-2

Hoewel je natuurlijk de meeste tijd en energie in je start-up wilt steken, zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om daarnaast ook nog een baan in loondienst te hebben. Het hoeft geen 9-tot-5 baan te zijn als je die tijd juist nodig hebt voor je eigen bedrijf. Je kunt ook kiezen voor een baan van 8-tot-2, de avonduren of in het weekend en natuurlijk kies je ook bewust voor het maximaal aantal uren dat je wilt werken. Maar heb je al bewust nagedacht over het soort werk dat je wilt doen? 

Een tweede baan kan je een betere ondernemer maken

Het is namelijk niet nodig om iets te gaan doen wat je eigenlijk helemaal niet leuk vindt alleen omdat je het geld nodig hebt. Sterker nog, de baan die je erbij neemt zou je zelfs kunnen helpen om je bedrijf succesvol op te starten. Kies voor een baan waarin je nieuwe vaardigheden kan trainen die je van pas komen als ondernemer. Een baan waarin je van dichtbij kunt leren hoe een ervaren ondernemer het aanpakt. Of een baan waarin je mensen leert kennen die wellicht in de toekomst ‘handig’ kunnen zijn voor je eigen bedrijf.

Krijg je er energie van?

Een andere reden om te kiezen voor een tweede baan die je leuk vindt, is dat je er energie van krijgt. En dat heb je nodig als je 100% wilt investeren in het succes van je bedrijf. Zelfs als je dat doet in 50% van de tijd. De meesten van ons weten waarschijnlijk wel hoe moe je kan worden van een saaie of een ronduit vervelende werkdag. Je komt thuis en hebt nauwelijks genoeg energie over om te koken, laat staan om nog eens aan de slag te gaan voor je onderneming. Terwijl je na een hele leuke werkdag soms zelfs meer energie hebt dan vóór je begon. Je voelt je geïnspireerd en hebt zin om de volgende dag weer aan de slag te gaan. Met die houding kun je bergen verzetten.

Een goede ruil

Ben je ondernemer en overweeg je een tweede baan te nemen, staar je dan niet blind op het geld maar kies bewust en baan die je verder helpt. Op SecondJob maak je kennis met ondernemers die, net als jij, ook op een dag gewoon begonnen zijn en die je graag helpen met raad en daad. In ruil daarvoor maak jij tijd vrij voor hen waarmee je bijdraagt aan het oplossen van het personeelsprobleem. Dat is nog eens goed zaken doen! 

Maak nu een profiel aan en vind de tweede baan die bij je past.

Artikel delen?