JOUW START-UP WORDT MOGELIJK MET EEN SECONDJOB

geplaatst op 04 april 2022

Het begon met een briljant idee. Dat idee vertaalde zich naar een plan en nu ben je klaar om dat plan tot uitvoering te brengen en je eigen bedrijf te beginnen. Er is maar één probleem: je hebt financieel gezien niet de mogelijkheid om een jaar of langer al je…

Carrièretips

Het begon met een briljant idee. Dat idee vertaalde zich naar een plan en nu ben je klaar om dat plan tot uitvoering te brengen en je eigen bedrijf te beginnen. Er is maar één probleem: je hebt financieel gezien niet de mogelijkheid om een jaar of langer al je tijd in een nieuwe onderneming te steken zonder inkomen. Die rekeningen moeten gewoon betaald blijven worden. Maar laat jij je daardoor tegenhouden? Natuurlijk niet! Er is namelijk een manier waarop jij kunt investeren in je start-up en ondertussen toch voor inkomsten kunt zorgen.

Wat moet je doen

Het antwoord is natuurlijk heel simpel: je zult een deel van je tijd moeten reserveren om in loondienst te werken en zo salaris te genereren. Op die manier kun jij je focussen op je project zonder afgeleid te worden door geldzorgen. Wat prettig is, is dat er heel veel banen beschikbaar zijn die jou de ruimte geven om flexibel je uren in te delen. Banen in de zorg, de horeca en de beveiliging bieden allemaal veel vrijheid en worden bijna altijd parttime aangeboden. Ook is er bij deze banen vaak de mogelijkheid om ‘s avonds of ‘s nachts te werken waardoor je overdag tijd hebt om investeerders te benaderen en financiering voor je bedrijf te vinden.

Hard werken hoort erbij

Gaat het makkelijk zijn? Waarschijnlijk niet. Maar iedere succesvolle ondernemer zal je vertellen dat het starten van een bedrijf nooit makkelijk is. Het is hard werken, lange dagen maken, omgaan met tegenslagen en nooit opgeven. Gek genoeg kijken de meeste van hen met veel plezier terug op die zware eerste periode. Het was juist die periode waarin ze het meest ‘aan’ stonden, het meest uitgedaagd werden en elke dag een avontuur was. En uiteindelijk heeft het ze gebracht waar ze nu zijn. Ze kunnen met trots naar hun bedrijf kijken, wetende dat ze het niet cadeau hebben gekregen, maar hun eigen succes hebben gecreëerd.

Meer voordelen dan alleen een vast inkomen

Overigens is zo’n tweede baan niet alleen prettig voor je portemonnee, maar kun je er misschien ook nog een hoop van leren. Vraag gesprekken aan met de HR-manager, de boekhouder en zelfs de directeur. Zij zijn een kostbare bron van informatie die zij waarschijnlijk graag met zo’n enthousiaste medewerker als jij willen delen. Kijk of je binnen het bedrijf extra klussen kunt oppakken waarbij je de skills die je nodig hebt voor je eigen bedrijf verder kunt ontwikkelen. En wie weet, misschien sluit jouw dienst of product wel precies aan op een behoefte van jouw werkgever en heb je ineens je eerste klant te pakken. 

Artikel delen?