Haal alles uit die tweede baan!

geplaatst op 28 juni 2022

Steeds vaker voelen mensen zich gedwongen om meer te gaan werken omdat ze financieel anders niet rond komen. Een zorgwekkende situatie. Maar werken is zoveel meer dan een manier om geld te verdienen. Als je alleen focust op het financiële plaatje, loop je misschien een paar hele mooie kansen mis….

Inzicht

Steeds vaker voelen mensen zich gedwongen om meer te gaan werken omdat ze financieel anders niet rond komen. Een zorgwekkende situatie. Maar werken is zoveel meer dan een manier om geld te verdienen. Als je alleen focust op het financiële plaatje, loop je misschien een paar hele mooie kansen mis.

Veel gezinnen hebben het moeilijk

In Nederland zijn meer dan een half miljoen mensen op zoek naar meer werk. Ja, dat lees je goed: méér werk. Voor een aantal van hen is de motivatie simpel. Geld. In de huidige economie is het voor steeds meer gezinnen nauwelijks nog te doen om elke maand de eindjes aan elkaar te knopen. En alles lijkt alleen maar duurder te worden. Dan zijn bezuinigen en extra geld verdienen eigenlijk de enige twee opties. 

Werk moet ook leuk en leerzaam zijn

Maar werk moet toch ook iets anders opleveren dan geld? Als je dan toch tijd en energie ergens in gaat stoppen, kun je er maar beter voor zorgen dat het een beetje leuk is. Of dat je er iets van leert. Dat het je in contact brengt met nieuwe interessante mensen. Of je op plekken brengt waar je anders nooit zou komen.. Er zijn dus een heleboel mensen die een tweede baan nemen omdat het ze, behalve extra inkomsten, ook nog iets anders oplevert. Zo kan bijvoorbeeld iemand die bijna de hele dag op kantoor zit, ervoor kiezen om een dag per week of twee avonden per week als fietskoerier aan de slag te gaan. Gewoon om ook nog af en toe eens lekker in beweging te zijn en buiten te komen. Het extra geld is dan je doel, maar het bewegen in de buitenlucht is een bonus.
Veel werkgevers zijn daarnaast ook bereid om in jou te investeren door middel van een training of opleiding. Zo werk en leer je gelijktijdig.

Gebruik je talent

Overweeg jij een tweede baan te nemen omdat je extra cash nodig hebt, denk dan even aan dit artikel. Staar je niet blind op de cijfertjes onderaan de streep, maar kijk kritisch welke banen je ook op andere vlakken iets brengen. Of waar jij iets kan brengen! Heb jij een bijzonder talent waar je eigenlijk niet zoveel mee doet? Waarom zou je dan niet een tweede baan zoeken waarin je die gave wél kunt gebruiken. En daar dan ook nog eens anderen mee helpt. Stel dat jij ontzettend lekker kan koken, dan kun je dat talent bijvoorbeeld een paar uur per week inzetten in de keuken van een zorginstelling. Jij blij, zij blij. Wat je ook gaat doen, gun jezelf een baan die écht bij je past. Zoek een werkgever die jou niet alleen als werknemer, maar ook als mens erkent. 

Als jij iemand bent die alles uit het leven haalt, haal dan ook alles uit die tweede baan.

Artikel delen?