Dit maakt SecondJob écht anders dan anderen

geplaatst op 06 december 2022

Ons platform is zo ingericht dat jij op basis van jouw wensen de juiste vacatures voor je neus krijgt. Dat kan op opleidingsniveau, sector en beschikbaarheid, maar bij SecondJob hebben we daarnaast een aantal meer persoonlijke filteropties. In dit blog lees je hoe ons platform zich onderscheidt van traditionele jobboards….

Nieuws

Ons platform is zo ingericht dat jij op basis van jouw wensen de juiste vacatures voor je neus krijgt. Dat kan op opleidingsniveau, sector en beschikbaarheid, maar bij SecondJob hebben we daarnaast een aantal meer persoonlijke filteropties. In dit blog lees je hoe ons platform zich onderscheidt van traditionele jobboards.

We zijn eigenlijk helemaal geen jobboard

Laten we beginnen met het statement dat SecondJob überhaupt geen jobboard is. In ieder geval is het niet vanuit die gedachte opgericht. SecondJob wil een platform bieden waar mensen die meer of anders willen werken in contact kunnen komen met werkgevers die openstaan voor een nieuwe manier van werken. Meestal zijn werkgevers vooral geïnteresseerd in kandidaten wiens cv naadloos aansluit op de vacature en die minimaal 32 uur per week beschikbaar zijn. Door die ‘tunnelvisie’ vallen een heleboel interessante en geschikte kandidaten meteen al buiten de boot. Ze worden niet uitgenodigd voor een gesprek en van hun beschikbaarheid wordt geen gebruik gemaakt. En ondertussen klagen werkgevers steen en been dat er geen personeel is!

Vastbesloten om de arbeidsmarkt te veranderen

SecondJob is ontstaan uit het schokkende feit dat bijna een half miljoen Nederlanders meer wil werken, maar daarvoor niet de kans krijgt. Herkenbaar? De oprichter van SecondJob, Edwin Schaap, vindt dat onbegrijpelijk en is vastbesloten om daar verandering in te brengen. Een belangrijke taak die wij op ons hebben genomen, is het ‘heropvoeden’ van werkgevers en ze uitdagen om hun kijk op werk te veranderen. Vervolgens helpen we hen om die nieuwe blik dan ook te vertalen naar een nieuwe manier van werken. Een manier waarin beschikbaarheid, opleiding en ervaring veel minder belangrijk zijn. Waar het gaat over mensen en hun unieke talenten. Over kansen creëren voor mensen die zich willen ontwikkelen en bereid zijn daar uren in te stoppen. Door manieren aan te bieden om functies anders in te richten en zo veel flexibeler in te vullen. 

De kans die jij nodig hebt om je slag te slaan

De werkgevers die dit snappen, zijn niet bang om iemand uit te nodigen die ‘maar’ 8 of 10 uur beschikbaar is. Zij kijken veel meer naar vaardigheden en potentie dan naar opleiding en ervaringsjaren. En dat is precies wat jij nodig hebt om je slag te slaan. Bij deze werkgevers kun je niet alleen die extra uren werken die je nodig hebt om extra inkomen te generen, maar ook die jou de kans geven om jouw onbenutte talenten in te zetten en verder te ontwikkelen. Op die manier kan een accountmanager ook parttime kok worden of een boekhouder zijn behoefte aan betekenis inzetten in een zorginstelling. Ook kunnen mensen die willen doorgroeien naar een andere (hogere) functie, maar daar bij hun huidige werkgever geen ruimte voor krijgen, toch ervaring opdoen.

Selectie op basis van drijfveren

Een belangrijk onderdeel waarin SecondJob echt anders is dan traditionele jobboards is het feit dat wij willen weten wat jou uniek maakt, waar je goed in bent (ook als je geen aantoonbare ervaring hebt) en wat jouw carrièredroom is. Op basis van die drijfveren, selecteren wij allerlei vacatures die daarop aansluiten. Daar komen vaak verrassende suggesties uit. Banen die echt totaal anders zijn dan je huidige (eerste) baan. En dus niet voor 32 uur per week, maar voor 8 uur, 10 uur, 12 uur of enkele dagdelen. Op die manier blijf je flexibel en hou jij alle tijd over voor je andere baan, je hobby, je kinderen of je studie. 

We kunnen erover vertellen, maar het beste is natuurlijk om het zelf te ervaren. Maak dus direct een profiel aan en vind de tweede baan die bij je past.

Artikel delen?