Ben jij de oplossing voor het probleem?

geplaatst op 09 juni 2022

De vraag naar personeel op de arbeidsmarkt is nog nooit zo hoog geweest en door het personeelstekort zitten sommige ondernemers met hun handen in het haar. Niet jouw probleem, maar wat nu als jij ze zou kunnen helpen en er zelf ook voordeel van zou hebben. Benieuwd? Lees dan dit…

Trend

De vraag naar personeel op de arbeidsmarkt is nog nooit zo hoog geweest en door het personeelstekort zitten sommige ondernemers met hun handen in het haar. Niet jouw probleem, maar wat nu als jij ze zou kunnen helpen en er zelf ook voordeel van zou hebben. Benieuwd? Lees dan dit artikel.

Grote impact op de Nederlandse economie

Je hoort het veel in het nieuws: Schiphol moet vluchten annuleren, restaurants moeten eerder sluiten en distributiecentra doen er dagen over om orders te verzamelen en te verzenden. Allemaal door een gebrek aan personeel. Het lijkt misschien allemaal niet zo erg, maar het heeft een grote impact op de Nederlandse economie en dus uiteindelijk ook op jouw portemonnee. Het is dus helemaal niet zo gek om eens na te denken over hoe jij kunt helpen het probleem op te lossen.

Stel je eens voor…

Natuurlijk snap jij al welke kant we op willen. Je bent niet dom en met een naam als SecondJob.nl hoef je niet lang te raden. Maar voor je nu zegt: ‘ik ga écht niet nog meer werken’, sta eens even stil bij wat het jou persoonlijk kan opleveren.

Stel: je hebt een leuke baan voor 4 dagen in de week of je volgt een studie. Buiten de uren die je daaraan besteedt, ga je uit met vrienden, slaap je, doe je boodschappen, zit je misschien te gamen en ga je af en toe eens langs bij je ouders. En laten we duidelijk zijn: het is belangrijk om uit te rusten en leuke dingen te doen. Maar je weet ook dat het leven steeds duurder wordt en je in je vrije tijd best veel uren eigenlijk maar een beetje pluisjes uit je navel aan het trekken bent. 

Nog steeds vrije tijd maar met meer geld in je zak

Stel: je zou twee avonden en 1 middag in de week beschikbaar stellen voor een tweede baan. In de horeca, in de zorg, in de verkoop of distributie. Je hebt dan elke week nog 5 avonden en een vrije ochtend helemaal voor jezelf om al die dingen te doen die je leuk vindt (waaronder pluisjes uit je navel trekken). Daarnaast levert het je zo tussen de 200 en 300 euro netto per maand extra op! Bedenk eens wat je daar allemaal mee kunt doen! Tot slot help je ondernemers écht met die paar uur. Hoe mooi is het om te weten dat jij echt het verschil kunt maken tussen sluiten of doorgaan! 

Denk er rustig over na. Ben je nieuwsgierig geworden en zou je het wel eens willen proberen? Bekijk dan de duizenden vacatures op onze site en ga in gesprek met werkgevers die niet kunnen wachten om jou te ontmoeten.

Artikel delen?