Veel meer mogelijkheden om je vacature op te vullen

geplaatst op 03 februari 2022

Een andere kijk op werken

Een andere kijk op werken De laatste jaren is de manier waarop we werken razendsnel veranderd. Enerzijds doordat de pandemie ons dwong om meer op afstand te werken en digitaal te communiceren, anderzijds omdat Millennials een andere kijk hebben op werk dan voorgaande generaties. In dit artikel lees je meer…

Trend

Een andere kijk op werken

De laatste jaren is de manier waarop we werken razendsnel veranderd. Enerzijds doordat de pandemie ons dwong om meer op afstand te werken en digitaal te communiceren, anderzijds omdat Millennials een andere kijk hebben op werk dan voorgaande generaties.

In dit artikel lees je meer over het nieuwe werken en hoe dit jouw bedrijf kan helpen groeien.

De traditionele manier van werken is doorgaans gericht op fulltime medewerkers die elke dag tussen 9 en 5 fysiek op hun werkplek aanwezig zijn. De insteek is dat die medewerkers hun functie vele jaren lang trouw blijven vervullen. Een meer moderne manier van werken, ook wel ‘het nieuwe werken’ genoemd, is op al die vlakken anders. Werken kan in veel gevallen vanaf iedere plek met een bureau en internetverbinding. Met elkaar communiceren kan via videocalls. Het bewaren van documenten doe je niet meer in een dossierkast maar in de cloud. 

De moderne medewerker ziet een baan als onderdeel van zijn of haar levensstijl. Zij zijn zeker ambitieus en gedreven, maar kiezen daarnaast bewust voor een baan waarin ze zich ook persoonlijk kunnen ontwikkelen en die hen genoeg ruimte geeft voor een privéleven. Een baan is niet slechts een manier om inkomsten te genereren maar om contacten te leggen, je kennis en vaardigheden te vergroten en anderen te inspireren met jouw kennis.

Toch zijn vacatures vaak nog steeds opgesteld volgens de klassieke regels: een vast aantal uren, opleidingseisen en ervaringsjaren. Kandidaten die niet precies in het profiel passen, worden automatisch niet uitgenodigd. Maar stel dat je eens buiten de lijntjes zou gaan en voor een fulltime functie twee mensen aanneemt. Niet alleen geef je hiermee twee mensen kans op een leuke baan maar je maakt ook gebruik van hun individuele unieke talenten. Daarnaast dekt het je in tegen stagnaties die ontstaan wanneer een werknemer (langdurig) ziek wordt. 

Onderzoek eens of je het talent van je mensen écht voldoende benut en ontdek welke mogelijkheden het nieuwe werken jouw bedrijf biedt.

Artikel delen?