“Mijn tweede baan geeft me juist veel meer energie!”

geplaatst op 10 maart 2023

Een tweede baan? Nog meer werken?! Dat is toch ontzettend stressvol en vermoeiend? Wendy (39) is het daar niet mee eens. Zij heeft een tweede baan en voelde zich nog nooit zo goed. In dit interview vertelt zij waarom. “Bijna een jaar geleden besloot ik dat het hoog tijd werd om…

Inzicht

Een tweede baan? Nog meer werken?! Dat is toch ontzettend stressvol en vermoeiend? Wendy (39) is het daar niet mee eens. Zij heeft een tweede baan en voelde zich nog nooit zo goed. In dit interview vertelt zij waarom.

“Bijna een jaar geleden besloot ik dat het hoog tijd werd om mijn keuken en badkamer grondig te renoveren. Maar met één inkomen is dat financieel best een uitdaging. Ik wist dus dat ik op een of andere manier aan extra inkomsten moest komen.”, vertelt Wendy. Ze is nooit vies geweest van hard werken. Ze is opgeleid als bloemist en zelfs toen ze al lang een 9-tot-5 kantoorbaan had, bleef ze nog een aantal jaar elke zaterdag bij de bloemenzaak werken. Gewoon omdat ze het leuk vond en om wat extra ‘zakgeld’ te hebben voor leuke dingen als etentjes en uitgaan.

Ineens de ideale tweede baan gevonden

Ze heeft veel plezier in haar huidige baan als salesmedewerker bij een vacaturesite. Wendy vertelt: “Ik werk hier in 4 dagen 36 uur per week. Zo heb ik elke maandag vrij. Het is echt leuk hier. Fijne collega’s en een geweldige manager. En het bleek ook nog eens de perfecte plek om tegen mijn ideale tweede baan aan te lopen.” Op een dag zag Wendy namelijk een parttime vacature voorbij komen waar consulenten gezocht werden om bij mensen thuis erotische producten te verkopen. “Je kent het wel; je organiseert een soort feestje bij iemand thuis die zelf haar vriendinnen uitnodigt en daar demonstreer je de producten. Als er iets tussen zit wat ze bevalt, kunnen ze dat bij mij bestellen. Ik ben nooit echt verlegen of preuts geweest. Dit leek me dan ook echt superleuk. En het sloot qua werktijden prima aan bij mijn huidige baan.”

Geen negatieve invloed

Ze besprak het met haar leidinggevende. Die was gelukkig direct akkoord. “Het is belangrijk dat je open bent naar je werkgever over het nemen van een tweede baan en dat je goede afspraken maakt.”, zegt Wendy. “Dan is er eigenlijk niks aan de hand. Ik zorg er altijd voor dat mijn werk bij de ene werkgever geen negatieve invloed heeft op mijn werk bij de andere werkgever. De uren voor mijn tweede baan kan ik eigenlijk helemaal zelf inplannen. Ik heb nu gemiddeld 4 party’s per maand. Soms twee per week en dan meestal op vrijdag of zaterdag. Zelfs als het laat wordt, heeft mijn eerste werkgever daar geen last van.” 

“Ik ben een vrolijker mens en dat merken ze.”

Nu kun je je afvragen of Wendy niet helemaal overwerkt raakt nu ze fulltime werkt en dan ook nog eens in haar vrije tijd ‘s avonds aan de slag moet? Maar niets is minder waar. “Het klinkt gek, maar ik heb meer energie dan ooit.”, zegt ze. “Ik vind die tweede baan zó leuk dat ik me juist helemaal opgeladen voel. Die energie neem ik weer mee naar mijn andere baan. Daar merken ze het ook en iedereen reageert dan ook heel positief. Ik ben een vrolijker mens. Ik ervaar geen sleur of verveling. Ik heb twee geweldige werkgevers. Eerlijk gezegd zou ik niet anders meer willen. En, niet onbelangrijk, ik heb in 8 maanden tijd zoveel bijverdiend dat ik al bijna genoeg geld heb om die verbouwing te laten doen.”

Opletten met de belastingaangifte

Zijn er dan helemaal geen nadelen? Wendy denkt even na en schudt haar hoofd: “Nee, eigenlijk niet. Het enige waar je rekening mee moet houden is de belasting. Je wilt, voor je aan een tweede baan begint, eerst checken wat je gaat verdienen en wat voor invloed dat heeft op bijvoorbeeld je toeslagen of kortingen. Mijn tweede baan is op basis van commissie, dus ik mag tot een bepaald bedrag gewoon bijverdienen zonder dat ik daar extra belasting over hoef te betalen. Ideaal toch? Maar voor de zekerheid heb ik voor mijn belastingaangifte dit jaar hulp gevraagd van iemand die daar veel verstand van heeft. Zo weet ik zeker dat ik niet achteraf ineens een onverwachte aanslag krijg”

Ben jij ook benieuwd wat een tweede baan jou kan brengen? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op.

Artikel delen?