De werknemer is de baas

geplaatst op 10 maart 2022

Traditioneel gezien is de werkgever de autoriteit op de werkvloer. Hij bepaalt werktijden, de manier van werken, de inrichting van de werkplek en wanneer er gegeten wordt en hoe lang de pauze duurt. Enerzijds natuurlijk een prettige positie: de baas zijn. Er zijn nog genoeg werkgevers voor wie de gedachte…

Trend

Traditioneel gezien is de werkgever de autoriteit op de werkvloer. Hij bepaalt werktijden, de manier van werken, de inrichting van de werkplek en wanneer er gegeten wordt en hoe lang de pauze duurt. Enerzijds natuurlijk een prettige positie: de baas zijn. Er zijn nog genoeg werkgevers voor wie de gedachte aan een werkvloer waar hij geen heer en meester is, een schrikbeeld is. Anderzijds creëert zo’n autoritaire manier van werken ook een kleurloos team van schapen dat geen eigen initiatief neemt en braaf binnen de lijntjes van hun takenpakket blijft lopen. Als dat is wat je wilt, hoef je nu niet verder te lezen. Ben je echter geïnteresseerd in de talenten en mogelijkheden van je werknemers en hoe je die kunt inzetten om je bedrijf te laten groeien, lees dan nog even verder.

Hoog tijd voor een nieuwe kijk op werk

Anno 2022 zijn de rollen eigenlijk omgekeerd. Een nieuwe generatie werknemers is niet van plan zich te conformeren aan beperkende regeltjes en vindt het belangrijk dat hun werk onderdeel is van hun zoektocht naar persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarnaast hechten ze veel belang aan hun vrijheid en is hun privéleven net zo belangrijk als hun carrière. Als werkgever kun je dan wel stug blijven vasthouden aan jouw traditionele manier van werken, maar het zal er alleen maar toe leiden dat jonge talenten op de arbeidsmarkt bij je concurrenten gaan werken. Besef wat een enorme bedreiging dit kan zijn voor de voortgang van je bedrijf! Het is dus hoog tijd dat iedere werkgever zich aanpast aan het nieuwe werken en tegemoet komt aan de wensen van de moderne werknemer.

Een rijke bron van onbenut arbeidspotentieel

Er zijn een heleboel dingen die je als werkgever kunt doen om je bedrijf aantrekkelijk te maken voor talentvolle en gemotiveerde mensen. Een aantal daarvan hebben we uitgewerkt in deze blog. Het belangrijkste is in ieder geval dat je als werkgever je kijk op werk en werknemers verandert. Laat die oude normen los en ontdek hoeveel onbenut arbeidspotentieel er rondloopt dat staat te springen om voor jou aan de slag te gaan, als je ze de kans geeft. 

Wil je meer weten, hou dan onze site in de gaten voor meer artikelen en whitepapers.

Artikel delen?