Eva Jinek over een tweede baan

geplaatst op 16 december 2022

Wat voor ons al lange tijd glashelder is, wordt nu ook voor veel anderen steeds duidelijker; een tweede baan kan je leven in meerdere opzichten verrijken. Eva Jinek poste er deze week zelf een mooi bericht over op haar website. www.evajinek.nl/een-baan-naast-je-baan Hierin vertellen meerdere mensen waarom zij kozen voor een…

Nieuws

Wat voor ons al lange tijd glashelder is, wordt nu ook voor veel anderen steeds duidelijker; een tweede baan kan je leven in meerdere opzichten verrijken. Eva Jinek poste er deze week zelf een mooi bericht over op haar website.
www.evajinek.nl/een-baan-naast-je-baan

Hierin vertellen meerdere mensen waarom zij kozen voor een tweede baan en wat het hen gebracht heeft. Het artikel laat ondermeer zien dat ‘geld’ vaak niet de belangrijkste motivatie is om een tweede baan te nemen. Jezelf en je talenten verder ontwikkelen, tijd besteden aan activiteiten waar je energie van krijgt en mensen leren kennen die je anders nooit zou ontmoeten, blijken belangrijke drijfveren. 

Het artikel gaat ook in op het feit dat steeds meer werknemers een zekere mate van flexibiliteit verwachten van hun werkgevers. Dit is een trend die sinds de coronacrisis een enorme vlucht heeft genomen. Hoewel het voor veel werkgevers even wennen is om op een andere manier om te gaan met hun personele bezetting, biedt het ook hen een heleboel nieuwe mogelijkheden. Het vereist alleen wat lef om ermee aan de slag te gaan en je organisatie kritisch onder de loep te nemen.

Bij SecondJob zijn we ontzettend blij met het artikel van Jinek. We nodigen werkzoekenden en werkgevers van harte uit om met ons in gesprek te gaan voor meer informatie over het onderwerp. We bieden daarnaast ondersteuning in het vinden van een tweede baan en geven werkgevers een andere kijk op werk. Alleen dan kunnen zij ruimte in hun onderneming creëren om deeltijdwerk te faciliteren, en het werk toegankelijk te maken voor arbeidspotentieel dat tot nu toe onbenut bleef.

Post Eva Jinek Tweede baan
Artikel delen?